Over ons

Het bedrijf

Ik ben Mark Rood, geboren in 1992, woonachtig in het prachtige Holten.

Op jonge leeftijd ben ik gestart met mijn eigen onderneming in de agrarische dienstverlening. Met veel plezier en passie zijn we onze onderneming gestart in combinatie met het melkveebedrijf De Eertjeshoeve.

Ik woon nu 7 jaar op deze locatie aan de Schapendijk 11 en 11a in Holten. Hiervoor woonde ik met de hele familie in de Achterhoek naast het natuurgebied Het Stelkampsveld in Barchem. We moesten voor de natuur verplaatst worden om zo andere agrariërs ruimte te bieden voor omliggende gronden.

We zijn een gangbaar bedrijf met een knipoog naar biologische bedrijfsvoering.
Er wordt hier op ons bedrijf maar 40% van de toegestane hoeveelheid kunstmest  aangevoerd. De helft hiervan wordt gebruikt voor de groei van onze maïspercelen. De andere helft wordt gebruikt voor de optimale groei van onze graslanden. Het gras en de maïs zijn de twee belangrijkste componenten in het basisrantsoen van ons vee, gedurende het hele jaar.
Doordat we weinig kunstmest aankopen, gebruiken we andere methodes voor de bemesting van onze percelen. Dit doen we door middel van het gebruik van vaste stro-mest en drijfmest injectie. De stro-mest bevat veel organische stoffen die ontstaan zijn door een eigen, gesloten kringloop binnen ons bedrijf. De drijfmest injectie wordt gedaan na toevoeging van water aan de mest. Hierdoor verbeteren we de opname van de voedingstoffen door de plant.
Wat betreft het gebruik van antibiotica proberen we dit zo minimaal te gebruiken. Natuurlijk zullen er omstandigheden zijn waardoor de gezondheid van de koe in het geding komt te staan. Dan zullen we wel geneesmiddelen gebruiken voor hun gezondheid.

We streven naar een mooie kringloop binnen ons bedrijf, en het gebruik van zo min mogelijk kunstmatige meststoffen en geneesmiddelen.